Wie ben ik?

Luke Merkx, communicatieprofessional en tekstschrijver uit Dongen

Flexibiliteit

Doordat ik alleen werk, schakel ik snel. Dat, in combinatie met mijn punctuele karakter maakt dat ik mijn werkzaamheden altijd zo snel en perfect mogelijk uitvoer.

 

Data driven

Als marketeer dien je creatief te zijn. Toch is één ding het allerbelangrijkst: focus. Lange termijn plannen en return of investment zorgen voor optimale resultaten.

 

Uurtje factuurtje

Transparantie staat bij mij op nummer één. Ik houd al mijn werkzaamheden bij in een uitgebreide urenverantwoording.

Wie ben ik?

Hi! Ik ben Luke Merkx en ik ben werkzaam als schrijver en marketeer. Op freelancebasis beantwoord ik communicatievraagstukken voor een divers klantenbestand.

Mijn passie voor schrijven ontstond toen ik slechts zeven jaar oud was: in deze periode overleed mijn opa. Ik uitte mijn gevoelens in de vorm van een brief, waarin ik mijn opa eerde en onze herinneringen deelde. Deze brief las ik voor in een volle kerk tijdens de uitvaart. 

Koffie?

Tekstschrijver en communicatiespecialist in Dongen

In de jaren erna groeide ik en mijn liefde voor schrijven groeide mee. Dit leidde ertoe dat ik steeds vaker in de pen klom. Om die reden besloot ik communicatie te gaan studeren. Tijdens mijn HBO-studie leerde ik meer over actief schrijven, het inzetten van interviewtechnieken, het opstellen van SEO-teksten en uiteraard het inspelen op de doelgroep. Om mijn vaardigheden naar een hoger niveau te tillen, volgde ik tevens de minor (bedrijfs)journalistiek. Inmiddels heb ik alles succesvol afgerond en ben ik fulltime werkzaam als tekstproducent en marketeer. Daarnaast studeer ik momenteel Engels op moedertaal niveau, om ook de internationale lezer van professionele content te kunnen voorzien.

Mijn huidige klantenbestand is zeer divers. Het ene moment maak ik dronebeelden voor de Kozijnmakers groep, het andere moment schrijf ik journalistieke teksten en SEO-items voor RacingNews365. De diversiteit in werk vergt veel inlevingsvermogen in de doelgroep en – indien het om een interviewartikel gaat – vanzelfsprekend ook in de geïnterviewde persoon. Doordat ik sinds mijn puberteit dagelijks schrijf en passende opleidingen heb gedaan, slaag ik erin de aandacht van de lezer keer op keer te trekken én vast te houden.

Oh, en nog iets. Ik houd enorm van een goede kop koffie. Zeker in combinatie met een fijn gesprek. Let's drink some coffee!

Maak een afspraak